دکتر طناز احدی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر طناز احدی

علل درد جلو پا متاتارسالژیا

متاتارسالژیا: یکی از شایع‌ترین علل درد جلو پا

یکی از شایع‌ترین علل درد جلو پا، متاتارسالژیا است. در این حالت، درد و حساسیت در سر متاتارس‌ها دیده می‌شود. متاتارس‌ها استخوان‌های پا هستند که بندهای انگشتان پا به آن‌ها متصل می‌شوند. در درگیری سر متاتارس، بیمار در کفش خود احساس وجود سنگریزه می‌کند. با ایستادن طولانی مدت یا راه رفتن طولانی مدت، درد بدتر می‌شود.

عوامل تشدید کننده درد:درد جلوپا

  • اگر کف کفش بیش از حد سفت باشد، درد بیمار بدتر می‌شود.

  • در موارد زیادی، بیمار به علت اینکه فشار را به سایر انگشتان منتقل می‌کند، دچار پینه یا میخچه در سر متاتارس دوم و سوم پا می‌شود. ایجاد پینه باعث افزایش فشار سر استخوان شده و درد بیمار باز هم بدتر می‌شود.

  • در معاینه، با فشار سر متاتارس، درد بیمار شدیدتر می‌شود. در اثر درد، ممکن است بیمار دچار لنگش شود و راه رفتن بیمار بد شود. ممکن است همراه این حالت، نری رباط‌های پا وجود داشته باشد و انگشت‌ها از هم فاصله گرفته و ظاهر پا حالت پهن شدن داشته باشد.

تشخیص:

  • از بیمار باید عکس ساده گرفته شود. براساس مسیر معاینات، ممکن است پزشک متخصص طب فیزیکی از بیمار آزمایش خون و حتی ام‌آر‌آی بگیرد. گاهی حتی لازم است از بیمار اسکن استخوانی گرفته شود زیرا ممکن است بعضی ضایعات استخوانی در عکس ساده دیده نشود.

  • در معاینه، قوس‌های کف پا توسط متخصص طب فیزیکی معاینه می‌شوند. قوس‌های کف پا برای توزیع مناسب فشار بدن در راه رفتن و دویدن بسیار مهم هستند و دو عاملی که این قوس‌ها را بر هم زند می‌تواند باعث متاتارسالژیا گردد. اولین استخوان پا یعنی استخوانی که شست پا را به مچ پا وصل می‌کند بسیار مهم است و فشارهای وارده بر آن در صورتی که به درستی توزیع نشود، باعث درد سر استخوان می‌گردد.

سزاموئیدیت:

  • در برخی افراد، علاوه بر استخوان سر متاتارس، دو استخوان کوچک زیر آن قرار دارند. این استخوان‌ها نیز در معرض فشار و التهاب و درد هستند که به آن سزاموئید می‌گویند و التهاب آن‌ها را سزاموئیدیت می‌نامند.

درمان:

  • درمان این حالت‌ها شامل اقدامات طب فیزیکی، داروها، فیزیوتراپی از جمله گرما، ماساژ، استفاده از اولتراسوند، لیزر و همچنین استفاده از کفی مناسب و توصیه به کشش مناسب است.

  • در صورت عدم بهبود، تزریق موضعی در این ناحیه انجام می‌شود. تزریق باید در بافت نرم انجام شود، زیرا تزریق داخل خود تاندون‌های پا می‌تواند باعث ضعیف شدن آن‌ها گردد. پس از تزریق، باید در صورت ایجاد درد از ماساژ یخ استفاده شود. به صورت موقت، ممکن است درد بیمار برای مدت محدودی افزایش یابد.

افتراق متاتارسالژیا از بیماری‌های دیگر:

  1. شکستگی دسترس متاتارس

  2. مورتون تروما

  3. سزاموئیدیت

  4. ضایعات توموری و عفونی

  5. بورسیت و تاندونیت ناحیه

درمان متاتارسالژیا یا درد جلو پا
سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس مطبتوانبخشی زنانسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلی