دکتر طناز احدی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر طناز احدی

درمان طب فیزیکی و توانبخشی درد زانو

درمان برحسب نوع دقیق مشکل زانو متفاوت است.
دارو: متخصصین طب فیزیکی سعی در تجویز حداقل دارو و استفاده از داروهای ضروری برای بیمار دارند. این متخصصین سعی در ازیابی مشکل و درمات مشکل اصلی بیمار دارند اما در موارد ضروری ممکن است داروی مسکن یا داروهایی تجویز کند که مشکلی همانند نقرس یا ارتریت روماتوئید را درمان کند.

درمان:
تمرین درمانی یاورزش درمانی:

با تقویت عضلات اطراف زانو انرا پایدارتر میکند.ممکن است آموزشهایی برای تقویت عضلات جلوی ران (عضله چهارسر ران) یا عضلات پشت ساق پاها (عضلات هامسترینگ) داده شود.ورزشهای که بالانس وتوازن را بهبود بخشند نیز مفید هستند. تمرین های زانو بر اساس مشکل بیمار توسط متخصصین طب فیزیکی طراحی می شوند و برای هر بیمار ممکن است متفاوت باشند. استفاده از برگه یا دفترچه آموزشی برای تمام بیماران رویه ای نادرست است.

بریس:
وسایل حمایتی زانو وکمکی درمان همانند آرک ساپورت و وج که در قسمت داخلی یا خارجی پاشنه پا بر حسب معاینه کف پا و معاینه کل بدن تجویز میشود وجود دارد که باعث کاهش فشار وارد به زانو در قسمت اسیب دیده مثلا در ارتروز میشوند انواع بریس زانو نیز موجود است . گاهی استفاده از عصا توصیه می شود.تزریقات تزریقا ت داروهای کورتونی (کورتیکواسترویید) در داخل مفصل ممکن است توسط پزشک لازم تشخیص داده شود.

هیالورونیک اسید:
تزریق آن به تزریق غضروف ساز معروف شده است. در صورت تجویز پزشک تزریق داخل مفصل این ماده باعث بهبودی درد و لوبریکاسیون زانو شده وممکن است با تاثیر بر کاهش التهاب مفید واقع شود. این ماده بطور طبیعی در مفصل وجود دارد. تزریق مکرر ان ممکن است باعث بهبود درد حدود شش ماه تا یکسال شود.

پی آر پی:
می تواند باعث کاهش درد بیمار شود. در این زمینه تحقیقات ادامه دارد.
جراحی:
جراحی زانو در صورتی انجام میشود که سایر درمانهای دارویی وطب فیزیکی نتیجه مورد نظر را نداشته باشد. هر بیمار باید قبل از جراحی با یک متخصص طب فیزیکی مشورت نماید.

انواع جراحی زانو شامل جراحی آرتروسکپی:
که با ایجاد برشی کوچک بوسیله ابزاری مجهز به فیبر اپتیک برای خارج کردن اجسام شناور داخل مفصل ترمیم غضروف و بازسازی رباطها انجام میشود.

سایر روشهای جراحی شامل تعویض قسمتهای اسیب دیده مفصل زانو یا جراحی پارشیل تعویض زانو و جراحی تعویض کامل زانو میباشندجراحی پارشیل تعویض زانو عوارض کمتری نسبت به تعویض کامل دارد.برای تعویض زانو از مفصل مصنوعی از جنس آلیاژ فلزی, پلاستیک و پلیمر های مخصوص استفاده میشود.مسکنها مانند استامینوفن (تیلنول) ایبو برفن (ادویل) و ناپروکسن ممکن است درد را کم کند.

از کرمهای مسکن نیز استفاده میشود که این کرمها ممکن است دارای ترکیبات لیدوکائین و کاپسایسین( یک ماده ضد درد در فلفل) باشند.اقدامات مراقبتی برای زانو:استراحت در بین کار وفعالیت باعث کاهش اسیب بیشتر به مفصل میشود . در اسیبهای خفیف استراحت یکی دو روزه کافی است.برخورد با آسیب های حاد قبلا توضیح داده شده است.

یخ :
بکاربردن یخ در بسیاری اسیبهای حاد زانو موثر است یخ باعث کاهش التهاب ودرد زانو میشود یخ نباید بیش از بیست دقیقه روی موضع قرار گیرد. زیرا خطر اسیب به پوست واعصاب وجود دارد.بعلاوه برای جلوگیری از اسیب به پوست , کیسه پلاستیکی محتوی قطعات کوچک یخ باید لای حوله نازکی پیچدیده شود.

بانداژ فشاری:
باعث بهبود محافظت از زانو وکاهش اسیب میشود بانداژ باید وزن کمی داشته دارای قابلیت تنفس باشد و خود چسب باشد. بانداژ باید انقدر محکم باشد که از زانو محافطت کند و در عین حال باعث اختلال جریا خون نشود.

بالا نگه داشتن زانو:
جاذبه زمین در این حالت باعث کاهش تجمع مایعات در بافت اسیب دیده میشود. بالا نگه داشتن زانو باعث کاهش تورم میشود.میتوان برای این منظور از چند بالش استفاده کرد.
غضروف ساز:
مطالعات در مورد کندرو ایتین و گلوکزامین نتیجه قاطع در بر نداشته بنابر این استفاده از این داروها توصیه نمی شوند.

طب سوزنی :
پژوهشها مفید بودن طب سوزنی در بهبود درد زانو را نشان داده است.
لیزر درمانی و مگنتوتراپی:
این روشها می توانند با عث بهبود درد زانو شوند اما این روشها تنها روشهای کمکی می باشند استفاده از انها باید همراه با سایر اقدامات درمانی طولانی اثر بخصوص تمرین درمانی باشد.


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس مطبتوانبخشی زنانسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلی